Приказ основних података о документу

dc.creatorOgnjanov, Vladislav
dc.creatorGvozdenović, Dušan
dc.creatorCerović, Slobodan
dc.creatorNinić Todorović, Jelena
dc.creatorGološin, Branislava
dc.creatorPaprić, Đorđe
dc.creatorKorać, Nada
dc.creatorCindrić, Petar
dc.creatorKuljančić, Ivan
dc.creatorBalaž, Jelica
dc.creatorThalji, Ragheb
dc.creatorBijelić, Sandra
dc.creatorMagazin, Nenad
dc.creatorMedić, Mira
dc.creatorPopović Milovanović, Tatjana
dc.date.accessioned2023-09-25T21:43:13Z
dc.date.available2023-09-25T21:43:13Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn0350-1205
dc.identifier.urihttps://plantarum.izbis.bg.ac.rs/handle/123456789/1070
dc.description.abstractEkološki najprihvatljiviji put ostvarenja ciljeva integralne proizvodnje voća je stvaranje i uvođenje u proizvodnju novih sorti koje imaju genetsku otpornost prema patogenima. To znači da biljka produktima svoga metabolizma sprečava patogena da izvrši infekciju i da se uspešno razvija. Takav pristup zaštitu biljaka hemijskim putem svodi na vrlo malu meru, proizvodnja postaje jeftinija, hranidbena vrednost plodova visoka a životna sredina čistiji. Predmet istraživanja su kontinentalne voćne vrste: jabuka, breskva, kajsija, orah, leska i vinova loza.sr
dc.language.isosrsr
dc.publisherNovi Sad : Dnevniksr
dc.relationTR-6947Bsr
dc.rightsclosedAccesssr
dc.sourceSavremena poljoprivredasr
dc.subjectIntegralna proizvodnja voćasr
dc.subjectorganska proizvodnja voćasr
dc.subjectgenetička otpornostsr
dc.titleIntegralni i biološki koncept proizvodnje voća i grožđasr
dc.typearticlesr
dc.rights.licenseARRsr
dc.citation.epage49
dc.citation.issue6
dc.citation.spage38
dc.citation.volume56
dc.type.versionpublishedVersionsr


Документи

ДатотекеВеличинаФорматПреглед

Уз овај запис нема датотека.

Овај документ се појављује у следећим колекцијама

Приказ основних података о документу