Претраживање
Приказ резултата 1-3 од 3
Bacterial diseases of potato: Potato blackleg and tuber soft rot / Bakterioze krompira - crna trulež prizemnog dela stabla ('crna noga') i vlažna trulež krtola krompira
(Poljoprivredni fakultet - Departman za zaštitu bilja i životne sredine "dr Pavla Vukasovića", Novi Sad, 2015)
Bacterial diseases are very common in potato crops, especially when weather conditions are favourable for the emergence and spread of infection. Bacteria belonging to the Pectobacterium and Dickeya genera, the causal agents ...
Bacterial wilt of tomato and Stolbur of tomato and pepper / Prouzrokovači bakteriozne uvelosti paradajza i žute uvelosti (Stolbur) paprike i paradajza
(Poljoprivredni fakultet - Departman za zaštitu bilja i životne sredine "dr Pavla Vukasovića", Novi Sad, 2017)
Bacterial diseases are very common in tomato and pepper crops, especially under favourable weather conditions. One of the economically most important pathogens that affect tomato production worldwide is Ralstonia solanacearum, ...
Bakterioze i fitoplazmoze koštičavih voćaka
(Poljoprivredni fakultet, Novi Sad, 2010)
U voćarstvu naše zemlje koštičave voćke zauzimaju značajno mesto i njihovo gajenje predstavlja profitabilnu delatnost. Međutim, rentabilnost voćarske proizvodnje mogu ugroziti različite biljne bolesti. Po značaju, raširenosti, ...